Oppskriften kommer fra den alltid så Underbara Clara. Hun serverte den med hvit sjokolademousse – jeg brukte mørk sjokoladesaus og ferdigkjøpt vaniljeis, for enkelhets skyld.
Safran er fryktelig dyrt (i min lokale innvandrersjappe kostet det 60 kr for ett gram sist jeg sjekket), men du bruker bare en liten klype. Jeg fikk litt av moren til kjæresten min (hun er fra Iran, og storforbruker av safran). Det er mulig du kan bruke gurkemeie i stedet – det er jo først og fremst den gule fargen man er ute etter – men jeg skal ikke garantere for noe. Smaken og aromaen blir i alle fall forskjellig.
Safranspærer
med sjokoladesaus
2 dl sukker
2 dl hvitvin
8 dl vann
1 vaniljestang, splittet
1 liten klype safran,
støtt i litt sukker
En remse sitronskall
6–8 pærer
100 g mørk sjokolade,
grovhakket
1 dl fløte
Ha sukker, hvitvin, vann, vaniljestang, safran og sitronskall i en kjele og kok opp. I mellomtiden skreller du pærene, men behold stilken på toppen. Skjær av en bit av den runde enden, sånn at de kan stå på tallerkenen.
Kok pærene i sukkerlaken til de er møre, omtrent 20–30 minutter.
For å lage sjokoladesausen varmer du opp fløten, tar den av varmen og rører inn den hakkede sjokoladen til du har en jevn saus.
Server pærene varme med is og dryss sjokoladesaus over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar