Fin frukt (ja, for det er faktisk en frukt), 'a gitt. |
Tomatsaus med aubergine
1 middels stor aubergine
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks tomater
Et par soltørkede tomater
1 ss tørket basilikum
En dæsj balsamico
En dæsj fløte
Salt og pepper
Vask auberginen og skjær den i centimetertykke skiver. Strimle skivene.
Ha auberginestrimlene i en kjele med olje og la dem surre på middels varme. I mellomtida hakker du løk og hvitløk. Ha det oppi kjelen når strimlene har begynt å mykne. Stek i noen minutter til.
Ha oppi boksetomater, soltørkede tomater i strimler og basilikum. Smak til med balsamico, fløte, salt og pepper. La det koke i en ti minutters tid.
Ferdig! Nå kan du bruke den til hva du måtte ønske. Sist brukte jeg den til lasagne.
Tips: Du kan gjerne ha i en håndfull hakkede valnøtter til slutt, så øker næringsinnholdet i tillegg til at det blir god smak og mer å tygge på.
Er ikke dette squash eller er bildene bare litt uklare?
SvarSlettDet er nok en aubergine – squashen som selges på butikken i Norge har vel som regel grønt skall?
Slett