Grillet paprika får du kjøpt på glass (i innvandrersjapper, i alle fall), eller så kan du lage det selv ved å dele en søtpaprika i to, fjerne frø og legge den under grillen til skallet er svartsvidd, før du drar av skallet.
Oppskriften har jeg funnet i svenske Drömhem & trädgård nr. 3/2012 (guilty pleasure), og tilpasset en liten smule.
Åpen lasagne
med aubergine og mascarponekrem
1 porsjon
2 lasagneplater
1/2 (liten) aubergine
2–3 soltørkede tomater i olje
1 liten grillet paprika
1/2 dl mascarponeost
Litt melk/fløte
1/2 dl revet parmesan
Frisk oregano
Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du aubergine i 1/2 centimetertykke skiver, og strimle tomater og paprika passe tykt. Ha mascarponeost og en skvett melk eller fløte i en kjele på lav varme – husk å røre underveis!
Når vannet koker kan du ha oppi lasagneplatene, og begynne å steke auberginen i olje. Salt og pepre. Mot slutten kan du putte paprika og soltørkede tomater i panna også for å varme dem litt, men de skal ikke stekes.
Bland inn parmesan i mascarponesausen. Nå bør lasagneplatene være ferdigkokte. Hell bittelitt saus på en tallerken, og legg en lasagneplate oppå. Så har du oppå aubergine, paprika, tomater, saus og masse frisk organo, legger den andre lasagneplaten på toppen, og avslutter med litt saus. Alternativt kan du dele lasagneplatene i to (eller som i mitt tilfelle: rive dem i stykker) og lage flere lag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar