Spicy ristede kikerter
1 boks kikerter
1 ss olje
1 ts spiskummen
1 ts paprikapulver
1 ts cayennepepper (smak til)
1 ts salt
Skyll kikertene godt, og la dem renne av i et dørslag.
Bland olje og krydder i en bolle, rør det sammen med kikertene, og spre dem utover i en langpanne. Ha i ovnen ved 200 grader i 30–40 minutter, til du synes de er passe sprø.
God helg!
De så gode ut!
SvarSlettMen jeg regner forresten popcorn blant den sunne snacksen ...
Det er de også! :)
SlettPopkorn er nok ikke det verste, men disse her slår det nok både når det gjelder fravær av usunne ting og... ehm, nærvær? – av sunne næringsstoffer. Dessuten inneholder mikropopkorn palmeolje, og det er jo ikke akkurat bra for verken deg eller miljøet. Men jeg skal ikke nekte for at det hender jeg lager popkorn i kjele (vi har ikke mikro uansett).
("Tilstedeværelse", kanskje?)
SvarSlettHøres godt ut, tenker jeg prøver det ut en gang i neste uke! En annen oppdagelse jeg hadde på snacksfronten her om dagen er søtpotetchips (laget med ostehøvel) - den eneste ulempen er at de blir så fort borte :(
Jeg pleier å tørrsteke de tilsvarende i stekepanne, men det er kanskje ikke så dumt å gjøre det i panna. Jeg er kjempeglad i å krydre med Raz el Hanout (direkte oversatt - shops' best spices) fra Harizza eller hva de nå heter (får det på enkelte rema/ica maxi), samt litt sitronskvis og noen godt modne cherrytomater mot slutten.
SvarSlettJeg lagde dette i dag, og de poppet faktisk! :D
SvarSlettHaha, er det sant? Kanskje de egentlig popper hos meg også, men at jeg ikke følger godt nok med. Lagde du dem i stekeovn?
Slett