Kanskje du allerede har sommerferie? Eller er du midt i innspurten? Slutten av mai er uansett ikke en tid som man har lyst til å tilbringe innendørs over grytene. Her er enda tre middager som kan lages med få fasiliteter, enten i lesepausene, eller på snarturen hjemom mellom stranda og parken (eller i parken, selvfølgelig).
Uansett, lykke til på det dere måtte ha (hatt) av oppgaveinnleveringer og firetimerstester! Jeg kommer nok til å prioritere et normert studieløp framfor blogg de neste dagene, men snart - over helgen - blir det fri og fjas!
Uten noen fasiliteter
Utstyr: Skarp kniv, skjærebrett
Handleliste: Bønner og tunfisk på boks, rødløk, olivenolje
Bruk oppskriften på bønne- og tunfiskpålegg, men erstatt majonesen med olivenolje og ikke mos bønnene. Du kan gjerne også ha litt grønn salat eller andre grønnsaker i.
Med vannkoker
Handleliste: Lettkokte havregryn, nøtter, tørket frukt, tørrmelk
Med mikrobølgeovn
Utstyr: Mikrosikker skål med lokk, skarp kniv, skjærebrett
1 porsjon
1/2 ss smør
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 dl* aboriris
1/4 - 1/2 buljongterning
1 1/2 dl* vann
3/4 dl* eplejuice
1 tomat, i biter
1 bit parmesan
*jeg hadde ikke desilitermål på lesesalen, og brukte derfor en liten kopp istedet. Det fungerte fint!
Legg løk og hvitløk i skålen sammen med smøret. Har du ikke smør, kan du godt bruke olje eller rett og slett droppe det. Smøret gir god smak, men det går fint an å lage retten uten det. Sett skålen i mikrobølgeovnen og kjør på full effekt til løken er myk. For meg tok det 2 minutter. Tilsett deretter risen, buljongen og omtrent en tredjedel av væsken og sett tilbake i mikrobølgeovnen. La den gå på full effekt til risen er ferdig, det tar omtrent 10 minutter. Underveis stopper du et par-tre ganger, rører om og har oppi mer væske hvis det begynner å bli tørt. Omtrent halvveis putta jeg også oppi en tomat. Når risen er ferdig rører du inn parmesanen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar