mandag 19. november 2012

November er så trist og grå ...

... men nyttig likevel!

For når kveldene er lange og mørke og man uansett har mest lyst til å holde seg inne, er det perfekt å se over og reparere klær! Og etterpå kan du legge bort sommerklærne med god samvittighet, uten å risikere frustrasjon når du oppdager at vårjakka di mangler to knapper første dagen du skal bruke den i april, og gå vinteren i møte med nystoppede ullsokker.

Så lag deg en stor kopp te, sett på en hyggelig podcast eller en episode av yndlingsserien på DVD og sett i gang. Du kan for eksempel:

Stoppe sokker (/strømpebukser/ulltrøyer)
Sy i knapper
Pusse sko
Lappe bukser
Fjerne nupper*

eller noe annet klærne dine har behov for. Så forlenger du levetiden deres, og slipper nye innkjøp som tærer på både lommeboka og miljøet.

Hvis du er flink nok kan du ta en makron.
*Jeg har faktisk gått til innkjøp av en nuppefjerner til formålet, til en hundrings på Clas. I utgangspunktet tenkte jeg at det er en typisk unødvendig duppeditt som ender opp med å støve bort i en skuff, men seriøst – det er sånn ca. mitt livs beste kjøp.

6 kommentarer:

 1. Så koselig å sitte inne med te og musikk mens regnet pisker utenfor. Jeg har hatt mange klesfiksingsideer, men de blir liksom aldri ne av. Får litt bestemorfølelse av dette, så koselig :D

  SvarSlett
 2. Jeg er heller ingen duppedittperson, men har fått god bruk for nuppefjerneren min. Man sparer inn de hundre kronene temmelig fort!

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Nei, dessverre - har ikke hatt sjanse til å lage i stand noe. Det kommer jo midt oppi eksamensinnspurten, og som dere sikkert har merket har fokuset vært på andre ting enn bloggen hele høsten, egentlig. Men jeg skal ikke utelukke at det kommer et julegavetips, altså!

   Slett
  2. Så bra, fjorårets kalender funker vel like godt i år også, den var til stor hjelp i fjor i allefall :-) I'll be watching!

   Slett
 4. Hei =) Ville bare si at jeg har du er med på min I <3 you Blog. Så sender stafettpinnen videre =)

  SvarSlett