lørdag 21. april 2012

Frokostlapper

Av og til er jeg litt slapp på brødbakinga, og våkner opp om morgenen bare for å oppdage at det ikke er en eneste liten rundstykkesmule igjen. Men frokost må jeg ha! Jeg er faktisk helt avhengig av frokost for å overhodet fungere om morgenen. Siden jeg er litt lei av havregrøt, tenkte jeg å lage pannekaker denne morgenen. Imidlertid er jeg ikke helt fan av den amerikanske, fryktelig søte og usunne varianten, og mikset i stedet sammen disse lappene – passe søte til frokost, men helt uten sukker, og dessuten også veganske.

Jeg brukte kokosmel, men det går sikkert greit å bruke et annet mel. Bare vær klar over at kokosmelet bidrar med en del av sødmen, og at det suger til seg mye væske, så det er mulig du må justere mengden hvis du bruker noe annet. Jeg brukte også litt vaniljeekstrakt – hjemmelaget av sprit og vaniljestang. Hvis du ikke har det, kan du bruke vaniljepulver, vaniljesukker eller bare sløyfe det.

Det eneste bindemiddelet i disse er banan og linfrø, så de henger ikke kjempegodt sammen, men det går bra hvis du bare sørger for at de er godt nok stekt før du prøver å snu dem. Ikke lag for store lapper heller, da kan de lett falle fra hverandre. Mine var 6–7 cm i diameter.


Frokostlapper
12 små lapper

1 banan
1 eple
1/2 dl vann
1 ss linfrø
2 ss kokosmel
5 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss rapsolje

Del banan og eple i biter, og miks det jevnt sammen med vann og linfrø med en stavmikser. La det stå i en ti minutters tid, så linfrøene blir litt geléaktige (ta deg en dusj eller noe).

Bland kokosmel, havregryn og bakepulver i en bolle, og rør det sammen med resten av ingrediensene.

Stek små lapper på middels sterk varme – noen minutter på hver side.

Server gjerne med frisk frukt eller bær.


Hvis du får noen til overs, er de kjempegode kalde i matpakka også!

3 kommentarer:

 1. Åh...for en hærlig oppskrift..(får vann i minnen)har selv prøvd å lage så "sunnere" vafler jeg kan lage av soyamel,rismel og litt sammalt grovt og noe vanlig hvetemel for å holde det sammen(event.havregryn)og er det noj egg i røren blir den super god..om eg ska si det sjøl! Høres bra ut at studenter og andre er opptatt av sunt kosthold,jeg har prøvd å ikke handle inn sukker,det blir sukrinmelis og brumt sukker elr annet ..gjeren honnig...mmmm ble slten..takk for koselig blogg! Hilsen Annki! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar!

   Det er mange gode alternativer til sukker – heldigvis :)

   Slett
 2. Hei! Kom over denne siden og da tenkte jeg på denne bloggen, synes den siden og bloggen her passer som hånd i hanske ;-)

  http://thefrugalfairy.com/2012/01/14/25-clever-ideas-to-make-life-easier/

  Digg blogg :-D

  SvarSlett