søndag 15. april 2012

Tomat- og fetakaker

Sitat begeistret kjæreste: "Dette er den beste vegetarmaten jeg har smakt!"

Oppskriften fant jeg her, og forenklet litt. Det er opprinnelig en gresk oppskrift, men neste gang tror jeg at jeg skal de-grekifisere den litt ved å ha oppi litt hakket chili. Vi spiste kakene med hjemmebakte pitabrød, hummus og yoghurtdressing, men jeg tror de kan passe til mye annet tilbehør også, og de tar seg nok også glimrende ut på tapasbordet (det vil si, her er vi vel snarere i meze-land).


Tomat- og fetakaker
Nok til 2

1 egg
1 liten løk, finhakket
ca. 10 cherrytomater
(eller 3 store vanlige)
150 g smuldret feta
1 ts tørket oregano
Salt og pepper
2 ss hvetemel

Skjær tomatene i to og ta ut frøinnmaten. Hakk dem så i små biter.

Visp egget i en bolle, og ha oppi resten av ingrediensene. Juster eventuelt med hvetemel til du har en ganske tjukk røre – men husk at det fremdeles skal være røre, ikke deig.

Varm olje i en panne og stek små klatter av omtrent 1 liten spiseskje røre om gangen. Pass på at oljen er ordentlig varm før du begynner å steke – den er klar når det begynner å frese hvis du spruter litt vann oppi. Prøvestek én kake først, og hvis den ikke henger sammen har du oppi litt mer mel.

La kakene renne litt av på et kjøkkenpapir før servering.

2 kommentarer:

 1. Hei! Prøvde og lage disse på løøøørdag tror jeg det var! Vet ikke om jeg gjorde noe feil, men "røren" holdt ikke så godt sammen enda jeg hadde en ektra eggehvite i. Klarte akkurat og flippe di over heldigvis, og de smakte utrolig bra, trengte bare og ha litt pepper på - bueno! Tror jeg må ha gjort noe feil XD

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har nok ikke hatt i nok hvetemel - jeg lagde dem nå og den første kaka jeg stekte falt helt fra hverandre, men etter å ha hatt oppi en ekstra ss mel funket det helt fint. Så prøv det neste gang! :)

   Takk for at du sa i fra, jeg skal putte det inn i oppskriften så man er oppmerksom på det!

   Slett