fredag 20. januar 2012

På kjøkkenet

Når man har lite med skap på kjøkkenet, må man utnytte den lille plassen man har – for eksempel i høyden:


Denne lille ekstrahylla gjør at vi får utnyttet plass som ellers ville gått til spille. Denne er kjøpt på IKEA, kan bygges ut og finnes i flere størrelser, men enhver liten hylle med ben vil gjøre samme nytten.

Og siden vi bor i loftsleilighet, må vi jo utnytte de fine bjelkene vi har i taket. Vi har både fruktkurv og blomster hengende fra bjelkene våre.


Og hva med dere? Hvordan får dere plass til alt dere trenger på den lille hylleplassen du har fått tildelt på kollektivkjøkkenet, eller tekjøkkenet i studenthybelen? Nå bor ikke jeg i kollektiv lenger, men jeg husker godt at det ble trangt med (minst) to aktive bakere i hus og bare to kjøkkenskap. Og stort kjøkken kan jeg ennå ikke skryte av (tja, det må da være bortimot fire kvadrat!).

3 kommentarer:

  1. Eg har ei brødbakeskuff med mjølbeholdarar frå IKEA til grovt og fint, og så ein til frø og ein til tørrgjær. I den same skuffen står også maltekstrakt, som eg syns er godt i brød, og nøtter og frukt som eg av og til puttar i. Å ha ting i tette beholderar er mitt beste tips, etter å ha levd på Kringsjå med rare dyr i veggar og skap.

    SvarSlett
  2. Ja, beholdere er definitivt et godt tips, og ikke bare for å holde småkryp unna. Som regel er det mye lettere å stable og plassere krukker og bokser i hyllene enn alskens halvfulle poser. Bakeskuff var lurt! Jeg har ikke noen skuffer til overs, men jeg planlegger å skaffe noen kurver som jeg plasserer tørrvarer i samme "kategori" (brød, for eksempel) i – mye enklere å ta fram én kurv med alt jeg trenger enn å lete bak diverse annet.

    SvarSlett
  3. Hos oss bruker vi en veggmontert kildesortertingsboks fra IKEA som brødboks (http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00165703/). Tar nesten ikke noe plass, men har allikevel rom til brødet til alle i kollektivet!

    SvarSlett