Åh, sommeren er virkelig kommet til byen. I nesten et år har jeg gledet meg til tider som disse, når man kan gå en hel dag og en halv natt i sommerkjole, uten et sekund å savne en genser. Det gjelder å utnytte disse dagene til å være ute så mye som mulig. Fredag pakket vi sykkelen og la i vei på piknik.
I stedet for å skvise oss inn på en hardt tilkjempet gressflekk i en av Oslos parker, valgte vi idylliske Øyungen i Maridalen som vårt utfluktssted.
Der nøt vi sola, badet og spiste god mat.
Og spilte spill. Mitt lag vant.
For å feire bikinisesongens komme, hadde jeg bakt disse sukker- og fettbombene av noen mandelmuffins med honning. De ble veldig gode, nesten marsipanaktige, men jeg tror jeg skal eksperimentere med en hakket mer sunn variant – det er nok gode muligheter for å kutte ned på melismengden. Utgangspunktet for muffinsene var en oppskrift fra Trond Mois 100 retter og matopplevelser.
Mandelmuffins med honning
Ca. 20 stykker
250 g smeltet smør
250 g malte mandler
250 g melis
125 g hvetemel
3 ss honning
4 egg
Bland alle ingrediensene, og la deigen hvile i kjøleskap 1–2 timer. Ha i porsjonsformer – jeg brukte muffinsformer. Disse stekte jeg ved ca. 160 grader i kanskje 30 minutter. Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i ukesvis og stekes etter behov.
Alle syntes det hadde vært en fin tur. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar