Grov smuldrepai med rabarbra og jordbær
2 ss honning
3 ss brunt sukker
100 g smør
Smeltes i en stekepanne. Ta pannen av varmen.
150 g havregryn
75 g sammalt mel
Blandes med smør- og sukkerblandingen. Sett til side.
350 g rabarbra i biter
250 g jordbær i biter
100 g sukker
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
Blandes og haes i en form – jeg brukte en rektangulær på omtrent 30 x 15 cm, men rund går sikkert også fint. Dekk med havregrynsstrødeigen du allerede har laget. Settes i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter, til den er gyllen på toppen. Veldig god varm med vaniljesaus eller iskrem!
Eller vaniljekesam, for et sunnere alternativ :) Kesam kan varmes forsiktig opp i en kjele (LAV temperatur, riktignok), så får du "varm vaniljesaus". Supert på alt fra crumble til jordbær til ovnsbakte eplebåter.
SvarSlettDet høres godt ut! Takk for tips.
SvarSlett