søndag 3. juli 2011

Grov smuldrepai med rabarbra og jordbær

Denne sommerlige paien er superlett å lage, veldig god, og faktisk ganske sunn! Litt sukker er det jo, men det må nesten til når man har med rabarbra å gjøre. Er rabarbraen kuttet opp på forhånd, er den klar til å spises på en halvtime.


Grov smuldrepai med rabarbra og jordbær

2 ss honning
3 ss brunt sukker
100 g smør

Smeltes i en stekepanne. Ta pannen av varmen.

150 g havregryn
75 g sammalt mel

Blandes med smør- og sukkerblandingen. Sett til side.

350 g rabarbra i biter
250 g jordbær i biter
100 g sukker
2 ss potetmel
2 ss hvetemel

Blandes og haes i en form – jeg brukte en rektangulær på omtrent 30 x 15 cm, men rund går sikkert også fint. Dekk med havregrynsstrødeigen du allerede har laget. Settes i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter, til den er gyllen på toppen. Veldig god varm med vaniljesaus eller iskrem!

2 kommentarer:

  1. Eller vaniljekesam, for et sunnere alternativ :) Kesam kan varmes forsiktig opp i en kjele (LAV temperatur, riktignok), så får du "varm vaniljesaus". Supert på alt fra crumble til jordbær til ovnsbakte eplebåter.

    SvarSlett
  2. Det høres godt ut! Takk for tips.

    SvarSlett