torsdag 14. juli 2011

Sylt!


Jordbæra er på sitt billigste nå for tida, og i dag var jeg hjemme hos mor på bringebærraid. Ja, det er bærsesongen som er kommet, så det er bare å sette i gang med å sikre vinterens syltetøyforråd. I dag har jeg laget både sylte- og frysetøy av jordbær og bringebær. Dessuten vet vi allerede at jordbær og rabarbra er en bra kombo, så jeg tok opp litt av rabarbraen jeg frøs ned til sankthans og lagde dette deilige syltetøyet:

Jordbærsyltetøy med rabarbra

700 g jordbær i biter
300 g rabarbra i biter
Vaniljestang, snittet på langs

Ha alt i en kjele og kok opp. Kok til rabarbraen er mør, omtrent 10 minutter. Ta ut vaniljestanga.

4 ts grønn Certo

Ha i, og kok ett minutt til. Ta kjelen av platen og rør inn

300 g sukker

Hell på varme glass.

Vi spiste dette syltetøyet på nystekte lapper til dessert i dag, mens det fremdeles var varmt. Det ble definitivt ikke feil.

I morgen skal dere få ikke bare ett, men TO sylterelaterte tips. Nå er det bare å glede seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar