lørdag 27. august 2011

Høstsyssel

Hvis du har en symaskin stående (eller kanskje du kjenner noen som har en på loftet?) og kunne tenke deg å lære å bruke den, har jeg et tips til deg: En av de amerikanske bloggene jeg leser, Elegant musings, skal ha en såkalt sew-along. Man velger et felles syprosjekt, og blir guidet gjennom skritt for skritt. Denne gangen er det helsirkelskjørt som skal syes – et finfint basisplagg som er lett å variere, og enkelt nok for de fleste!Det er heller ikke dumt å delta på om du allerede kan sy, og har et fint stoff liggende – det at du har frister å følge, gjør at du får et insentiv til å faktisk fullføre prosjektet, i stedet for å la det ligge halvferdig i en skuff (dere som driver med en eller annen form for håndarbeid vet nok hva jeg snakker om!).

Det er ikke nødvendigvis noe billigere å sy sine egne klær enn å kjøpe dem, men det er veldig praktisk å ha noen grunnleggende syferdigheter, så man kan reparere klær som er ødelagte, eller tilpasse klær som ikke passer lenger. Også er det jo veldig gøy å lage noe helt selv! Jeg tror jeg skal bruke et nydelig silkestoff som jeg kjøpte for over et år siden (så får det bare være at ull kanskje hadde vært mer passende nå som høsten kommer).

2 kommentarer:

  1. Stillig:) Kunne du ha lagt ut oppskrift fant den ikke på linken...

    SvarSlett
  2. I linken ligger alle postene i sew-alongen fra bloggen, så hvis du vil ha oppskriften må du nesten begynne på den tidligste posten og lese deg framover... Kanskje jeg kommer til å gjøre noe lignende selv en gang, men det blir nok ikke med det første :)

    SvarSlett