mandag 22. august 2011

Fylte horn til skolestart

Denne uka begynner skolen både for små og mange store, og skolestart kan være brutal for alle og enhver. Hvis du baker disse hornene og fryser dem ned, får du i alle fall én ting mindre å tenke på tidlig om morgenen: Det er bare å putte dem frosne i matpakka, så er det ferdig tinte og smaker som ferske ved lunsjtider.


Fylte horn er genialt, fordi du slipper å styre med pålegg. I disse har jeg brukt klassikeren feta, basilikum og soltørket tomat pluss valnøtter, som er stappfulle av omega-3, antioksidanter og diverse annet bra, i tillegg til at de gir litt tyggemotstand. Dette er selvfølgelig bare et forslag – du kan bruke akkurat det du har lyst på. Ellers har jeg bare brukt den vanlige brøddeig-oppskriften min, som er grov og god og holder deg mett helt til siste forelesning.

Jeg har regnet ut at alle ingrediensene kostet meg rundt 40 kr – det er 2,50 kr per horn. Prøv å bli mett i kantina for den prisen!

Grove horn med fetafyll
16 horn


Mens deigen forhever lager du fetafyllet:

40 g valnøtter
1 liten håndfull soltørket tomat
1 liten håndfull fersk basilikum
160 g feta

Hakk valnøtter, soltørket tomat og basilikum og bland det i en bolle. Smuldre i fetaost.


Elt deigen, og del den i fire deler. Hver del kjevles til en rund, ganske tynn leiv, og deles i fire trekanter.


Ha omtrent to teskjeer fyll på hver trekant, og rull dem til horn. Bruk eventuelt litt vann i kantene for å "lime".


Dekk til, og la etterheve i 30-45 minutter.


Stekes ved 200 grader i omtrent 15 minutter.

4 kommentarer:

 1. Disse så sykt gode ut, kan nesten ikke vente til mine blir ferdige i stekeovnen nå! Men jeg lurer på en ting: Hvordan fikk du ingrediensene til å bli så billige? Handler du på noe spesielt sted? Jeg får ikke til å gjøre det så billig :S Takk for at du lager en sånn blogg, den er super for oss andre fattige studenter :)

  SvarSlett
 2. Dette har du sikkert skjønt, men jeg regner jo prisen på ingrediensene utifra hvor mye jeg bruker, så det koster meg mer å kjøpe inn alle ingredienser første gang siden jeg som regel ikke bruker hele melposen, for eksempel. Ellers kjøper jeg ting som feta og soltørkete tomater i løsvekt i en innvandrerbutikk (der koster fetaost 10 kr per hekto -- det er nok ganske billig?), men resten av ingrediensene er fra vanlig dagligvare. Jeg kan godt regne det ut på nytt, og legge ut et overslag der jeg skriver hva hver enkelt ting koster.

  Tusen takk for en hyggelig kommentar!

  SvarSlett
 3. Nei, du trenger ikke regne ut på nytt! Tror jeg tenkte feil + at jeg ikke har handla på innvandrerbutikk. det må jeg prøve, takk :)

  SvarSlett
 4. Til sånne ting er innvandrersjapper uvurderlige :) Som regel har de dessuten bedre utvalg og kvalitet på frukt og grønt, til mye lavere pris enn dagligvarekjedene.

  SvarSlett