mandag 20. februar 2012

Radioen er din!

Jeg har ikke TV. Ok, jeg løy, vi har TV, men ingen kanaler. TVen brukes nemlig bare til å se film og spille FIFA her i huset, og det synes jeg er fint. Det er nemlig veldig deilig å ikke ha mulighet til å slenge seg ned i sofaen og ende opp med å se et drittprogram som jeg egentlig ikke har noe lyst til å se bare fordi det er det som går. Det hender at jeg ser TV på nettet, men da må jeg faktisk ta et aktivt valg om å velge et bestemt program jeg har lyst til å se.

Derimot hører jeg mer og mer på radio. Det begynte med Radioresepsjonen på podcast, og så ballet det på seg – nå har jeg en jobb som egner seg veldig godt å utføre mens jeg lytter til radio, så det blir stadig mer live-radio i hverdagen min. Radioen er en uvurderlig oppfinnelse for en notorisk multitasker som meg selv. Koselig til morgenkaffen, og perfekt når du driver med noe småkjedelig som ikke krever all verdens oppmerksomhet, for eksempel sokkestopping eller møbelpuss.

Beklageligvis ikke mitt radioapparat, men den står ganske høyt på lista neste gang jeg har et par tuseninger til overs. Foto: robertsradio.co.uk
Hvis jeg skal høre på live-radio, pleier jeg som Oslo-student selvfølgelig å sette på Radio Nova. Som regel er det bra ny musikk og interessante programmer, og du slipper reklame. Jeg kan ikke utstå reklamekanaler, og synes også det er helt greit å slippe høre den samme musikken som de spiller på H&M om og om igjen (jeg er glad for at jeg ikke jobber der), så hvis det ikke er noe på Radio Nova eller noe bestemt jeg skal høre på en annen kanal, hører jeg helst på NRK Alltid Nyheter. Alltid nyheter, rett og slett. De sender også BBC World Service, som kan være interessant.

Harald Are Lund har et fantastisk musikkprogram med høy nerdefaktor. Dessverre kan man ikke laste det ned som podcast, men programmene ligger ute til streaming i noen uker etter at de har vært sendt. Eventuelt kan man få det med seg på både P2 og P3.

Et program som både er nyttig og veldig koselig, er svenske Husmorsskolan hjemme hos Underbara Clara. Her gis det praktiske tips til hjemmet man helt fint kan sette pris på uten å være husmor

Jeg oppdaget også nylig matprogrammet Spilled Milk, som kan lastes ned som podcast. Det er fantastisk morsomt, amerikansk og går ut på at vertene Molly og Matthew, som de sier selv, "cook something delicious, eat it all – and you can't have any."

En gammel favoritt som de fleste sikkert har vært borti fra før av, er Radioresepsjonen. Det er tidvis veldig morsomt, av og til litt mindre. Mest veldig. Dessverre har de fjernet gigafilene man kunne laste ned med gamle sesonger, og all musikk er fjernet fra de nye podcastene – men moro er det lell (jeg klarer meg i grunn helt fint uten P3s A-liste uansett).

Hva er deres yndlingsradioprogrammer eller -kanaler?

5 kommentarer:

 1. Vil anbefale http://radiorevolt.no/ (studentradioen i Trondheim) hvis du liker Radio Nova. Mye bra musikk og noe bra programmer også. Vel og merke en stund siden jeg hørte på den, men regner med musikken holder samme standard som alltid! Må høre på nett da, siden du ikke bor i Trondheim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Jeg hører nesten bare radio på nettet uansett, så det er ikke noe problem.

   Slett
 2. Et rimeligere alternativ kan kanskje være denne? http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=168185619 Finnes også i rød uten skrift. Så den på Clas i dag og tenkte på deg :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, er det sant? Jeg har sett at UndebaraClara har en sånn, men hun har kjøpt den med skrift og malt den, og det syntes jeg virket litt styrete. Men en plain rød høres veldig bra ut! :) Skal sjekke ut.

   Slett
 3. jeg horer mye på podkaster fra bbc, der er det masse bra og hente bla. Graham Norton eller the news quis (engelsk rado utgave som minner om nytt på nytt).

  SvarSlett