fredag 23. mars 2012

Enmannslasagne

Lasagne er en typisk rett jeg sjelden gadd å lage da jeg bodde alene. Det er en smule styrete å lage, og som regel blir det mat til en hel bataljon (og greit at lasagne er best dagen derpå – men hver dag i en uke blir litt i meste laget). Hadde jeg derimot hatt oppskriften på denne åpne lasagnen, skulle jeg laget det mye oftere! Den krever litt timing, men er ellers ikke vanskelig i det hele tatt. Den er veldig enkelt å porsjonere, så du slipper å invitere den rare naboen din på middag for å bli kvitt restene (men du kan lage to porsjoner, altså, hvis du faktisk liker naboen din). Sist, men ikke minst, den er kjempegod!

Grillet paprika får du kjøpt på glass (i innvandrersjapper, i alle fall), eller så kan du lage det selv ved å dele en søtpaprika i to, fjerne frø og legge den under grillen til skallet er svartsvidd, før du drar av skallet.

Oppskriften har jeg funnet i svenske Drömhem & trädgård nr. 3/2012 (guilty pleasure), og tilpasset en liten smule.


Åpen lasagne
med aubergine og mascarponekrem
1 porsjon

2 lasagneplater
1/2 (liten) aubergine
2–3 soltørkede tomater i olje
1 liten grillet paprika
1/2 dl mascarponeost
Litt melk/fløte
1/2 dl revet parmesan
Frisk oregano

Sett på en kjele med lettsaltet vann til lasagneplatene.

Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du aubergine i 1/2 centimetertykke skiver, og strimle tomater og paprika passe tykt. Ha mascarponeost og en skvett melk eller fløte i en kjele på lav varme – husk å røre underveis!

Når vannet koker kan du ha oppi lasagneplatene, og begynne å steke auberginen i olje. Salt og pepre. Mot slutten kan du putte paprika og soltørkede tomater i panna også for å varme dem litt, men de skal ikke stekes.

Bland inn parmesan i mascarponesausen. Nå bør lasagneplatene være ferdigkokte. Hell bittelitt saus på en tallerken, og legg en lasagneplate oppå. Så har du oppå aubergine, paprika, tomater, saus og masse frisk organo, legger den andre lasagneplaten på toppen, og avslutter med litt saus. Alternativt kan du dele lasagneplatene i to (eller som i mitt tilfelle: rive dem i stykker) og lage flere lag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar