fredag 16. mars 2012

Poperter

Ok, da, ristede kikerter popper nok ikke. De er allikevel et godt og sunt alternativ til popkorn og annen snacks på fredagskvelden. Jeg synes de er best når de er ganske sprø, men fremdeles litt myke. Følg med på slutten av steketiden, så får du dem sånn du vil ha dem. Eksperimenter gjerne med krydderet også – neste gang har for eksempel jeg tenkt til å lage dem med sitron og hvitløk.

Spicy ristede kikerter

1 boks kikerter
1 ss olje
1 ts spiskummen
1 ts paprikapulver
1 ts cayennepepper (smak til)
1 ts salt

Skyll kikertene godt, og la dem renne av i et dørslag.

Bland olje og krydder i en bolle, rør det sammen med kikertene, og spre dem utover i en langpanne. Ha i ovnen ved 200 grader i 30–40 minutter, til du synes de er passe sprø.


God helg!

6 kommentarer:

 1. De så gode ut!

  Men jeg regner forresten popcorn blant den sunne snacksen ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er de også! :)

   Popkorn er nok ikke det verste, men disse her slår det nok både når det gjelder fravær av usunne ting og... ehm, nærvær? – av sunne næringsstoffer. Dessuten inneholder mikropopkorn palmeolje, og det er jo ikke akkurat bra for verken deg eller miljøet. Men jeg skal ikke nekte for at det hender jeg lager popkorn i kjele (vi har ikke mikro uansett).

   Slett
 2. ("Tilstedeværelse", kanskje?)
  Høres godt ut, tenker jeg prøver det ut en gang i neste uke! En annen oppdagelse jeg hadde på snacksfronten her om dagen er søtpotetchips (laget med ostehøvel) - den eneste ulempen er at de blir så fort borte :(

  SvarSlett
 3. Jeg pleier å tørrsteke de tilsvarende i stekepanne, men det er kanskje ikke så dumt å gjøre det i panna. Jeg er kjempeglad i å krydre med Raz el Hanout (direkte oversatt - shops' best spices) fra Harizza eller hva de nå heter (får det på enkelte rema/ica maxi), samt litt sitronskvis og noen godt modne cherrytomater mot slutten.

  SvarSlett
 4. Jeg lagde dette i dag, og de poppet faktisk! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, er det sant? Kanskje de egentlig popper hos meg også, men at jeg ikke følger godt nok med. Lagde du dem i stekeovn?

   Slett