onsdag 14. mars 2012

Namnam, det er vår

Hurraheioghopp, det er VÅR! Jeg er på nippet til å pakke bort alt jeg har av ull og varme klær til innerst på loftet, men jeg siden jeg tross alt har opplevd over 20 vårer i dette landet, vet jeg jo at det fort kan snu. I stedet får man passe på å nyte det så lenge det varer – for eksempel slik jeg gjorde i går, da jeg flyttet lesinga fra lesesalen til balkongen.

Mens jeg satt der fant jeg ut at en av de få tingene som kunne gjøre tilværelsen min bedre, var noe godt å drikke (i tillegg til at noen skrev semesteroppgaven min). Jeg hadde veldig lyst på milkshake, og vurderte å løpe ned på butikken etter en halvliter iskrem og litt Litago, men fant ut at jeg heller kunne lage noe digg som ikke inneholdt det anbefalte daglige kaloriinntaket til en godt voksen mann. Jeg hadde nemlig litt banan i fryseren, og når man kjører frossen banan med stavmikser får den en fin, iskremaktig konsistens. Den fungerer også som søtning, så det er ikke mye ekstra som trengs. Litt kakao og melk (jeg brukte mandelmelk, siden det var det som var i kjøleskapet), og man har en deilig, ikke så altfor usunn sjokolade- og bananshake.


Sjokolade- og bananshake
1 stort glass

1 frossen banan i biter
3 ss kakao
1 ts søtning (f. eks honning)
Melk til passe konsistens

Bland ut kakaoen i bittelitt av melken, og mos dette sammen med banan, kakao og søtning. Ha i mer melk, til du synes konsistensen er bra.

2 kommentarer:

 1. Slutt å prate om vår, nord for dovre er det fortsatt snøstorm annahver dag... Typisk oslofolk, altså!

  Ok, så gleder jeg meg litt til å flytte sørover. Bananshake på balkongen høres ikke ille ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva? Jeg ante ikke at det fantes noenting nord for Dovre! Eller, Sinsenkrysset, var det vel jeg mente.

   Slett