søndag 11. mars 2012

Vårrengjøring i garderoben

Loppemarkedsesongen begynner så smått i slutten av mars – sjekk loppemarked.info for å finne ditt lokale – og mange skoler og foreninger er på utkikk etter lopper i disse tider. HURRA! tenker jeg, både fordi det er et par ting vi kunne trengt i leiligheten (vi flyttet i desember, men har tatt det ganske med ro når det gjelder møblering), og fordi det er en glimrende anledning til å kvitte seg med ting jeg ikke trenger. Siden det snart er på tide å legge bort vinterklærne til fordel for lettere tøy, slår jeg to fluer i ett smekk. Omtrent sånn kan du gjøre en vårrengjøring i garderoben:

Se over vinterklærne dine, og lag hauger for JA og NEI. Ting som har ligget innerst i skapet hele vinteren, kan du legge rett i NEI-bunken. Prøv resten av klærne på, og tenk over om dette er plagg du bruker ofte og liker – og hvorfor eller hvorfor ikke. Enkelte klær brukes sjeldnere fordi de har en veldig spesifikk funksjon, typ bunad og slalomutstyr, men det er grenser for hvor mange klær av den typen du skal ha. Klær som sitter dårlig eller som du føler deg ukomfortabel i, bør gå i NEI-haugen – uansett hvor dyre de var.

Så gjør du det samme med sommerklærne, men her lager du også en TJA-bunke der du legger alle klærne du er usikker på.

NEI-bunken kan du levere til nærmeste loppemarked, Fretex- eller UFF-container, eller eventuelt forsøke å selge. TJA-klærne pakker du sammen og putter i boden eller en annen, passe utilgjengelig oppbevaringsplass fram til neste loppemarkedsesong starter til høsten. Plagg som du har tatt fram og brukt i løpet av disse månedene, kan få lov til å bli værende i garderoben – klær som har ligget urørt, kvitter du deg med.

Når det er på tide å ta fram vinterklærne igjen, lager du en TJA-eske for dem også, så blir det enkelt å finne ut hva du skal kvitte deg med når våren kommer.

Det er lurt å gjøre dette omtrent to ganger i året, uansett om du føler at du har kjøpt mange klær eller ikke. Man har ofte mer enn man tror, og dessuten forandrer du deg jo – rent fysisk, eller når det gjelder smakspreferanser. Da får du bedre plass i klesskapet, du får bedre oversikt over klærne dine og lærer kanskje å lettere identifisere bomkjøp – og noen andre får glede av dem!

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Dette var jammen en fin blogg!! Tror jeg må begynne å følge den. Mange gode tips om både det ene og det andre. Hvor studerer du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var hyggelig å høre! :)

   Jeg studerer ved Universitetet i Oslo.

   Slett