lørdag 24. september 2011

Gjenbruk: Pengepung med folder DEL 1

I et skap hadde jeg liggende en bukse som var langt forbi repareringsstadiet, og en bluse med en revne i ryggen. Ingen av dem fikk jeg meg til å kaste, for selv om plagget ikke kunne brukes, var det jo så mye brukbart materiale! Noe av det brukte jeg til å lage denne søte pengepungen med folder:


Du kan selvfølgelig bruke hvilket stoff du vil. Jeg brukte altså et mykt og slitt jeansstoff, og et tynnere blusestoff som fôr og som kontraststoff inne i foldene. Glidelåsen tok jeg fra buksa. Du kan også lage pungen uten folder. Da kan du gjøre det første steget som står her, klippe ut to like deler også av ytterstoffet, og så hoppe fram til del 2.

Først må du finne ut hvor stor du vil ha pengepungen. Siden glidelåsen jeg hadde var 10 cm, bestemte jeg meg for at min skulle være 10 x 7,5 cm. Så la jeg til 1 cm sømrom på hver side, og klippet ut to fôrstykker på 12 x 9,5 cm.


Så må du bestemme hvor mange folder du vil ha. For enkelthets skyld valgte jeg fire: 10:4=2,5. 


Jeg la til 1 cm sømrom til de to miderste, og 2 cm på de to ytterste, og klippet dermed ut fire stykker ytterstoff på 3,5x9,5 cm, og fire stykker på 4,5x9,5 cm.


Så klippet jeg ut mellomstykker i fôrstoff, på 2,5x9,5 cm. Det er ikke så fryktelig farlig med størrelsen på disse, siden de uansett skal være inni folden, men jeg tror det er bedre å lage dem litt større enn det som trengs heller enn for små.


Sy bitene sammen x 2 – husk å få de bredeste bitene ytterst!


Slik ser det altså ut bak.


Lag passende folder over mellomstoffet, så hele stykket får samme størrelse som fôrstykket. Stryk på plass.


Fest foldene med knappenåler, så de sitter på plass.


2 kommentarer:

  1. veldig fin pung! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! Og ikke bare er den fin, men også veldig lett å lage av alle mulige stoffrester :)

      Slett