onsdag 9. november 2011

Sparetips: Si nei takk til uadressert reklame!

Bilde: Grønn Hverdag
Dette tipset høres kanskje litt bakvendt ut. Det er vel mye å spare på å kjøpe ting på tilbud?

Vel, det er i alle fall det butikkjedene vil ha oss til å tro. Imidlertid er det store sjanser for at du ender opp med å kjøpe ting du strengt tatt ikke trenger, bare fordi det er så billig – og tro det eller ei, men det sparer du faktisk ikke penger på.

Jeg foreslår at du i stedet for å få idéer til alskens ting som kunne vært kjekt å ha ved frokostbordet, heller aktivt oppsøker aktuelle kjeders tilbudsaviser på nett (ja, folkens, internettet!) når det faktisk oppstår et behov for en spesifikk ting, og finner ut om det er noen som har et bra tilbud på akkurat dette. Det du ikke savner, er det nemlig veldig sannsynlig at du ikke trenger, heller.

Dette gjelder også tilbudsaviser fra matvarekjeder. Joda, hvis du er ekstremt prisbevisst og disiplinert kan det nok lønne seg å shoppe rundt etter den billigste gulosten, men det er sjelden noen vits i å dra til en butikk kun fordi de har noe på tilbud. Som regel er det nemlig slik at når prisen settes ned på én vare, går prisen på andre varer – gjerne komplementærvarer – opp. Sats heller på et kosthold som baserer seg på råvarer som uansett er ganske rimelige, så slipper du å tenke på det.

Og ikke bare sparer du deg selv for fristelser og utgifter til ting du ikke trenger – du sparer også miljøet for papiravfall: Norske hustander kaster rundt en halv million tonn papir i året, hvorav 18 prosent er uadressert reklame

I prinsippet kan du lage din egen lapp med "Nei takk til uadressert reklame" på postkassa, men du kan også bestille slike lapper mot reklame og gratisaviser fra Grønn Hverdag.

1 kommentar:

  1. Så enig! Det lønner seg jo såklart å kjøpe tilbudsvarer enn ordinærprisvarer, men ulempen er jo at man fort ender opp med å kjøpe noe "fordi det er så billig" og ikke fordi man egentlig trenger det :P

    SvarSlett