søndag 27. mai 2012

En grønnskolling

For første gang i mitt liv bor jeg i leilighet med balkong, og jeg prøver å utnytte det lille utearealet til å plante ting og tang, både for å pynte litt og for et lite tilskudd av ekstremt kortreist mat til middagen. Det går litt så som så.


Spinaten synes å trives! Spinat kan være ganske dyrt, så det hadde vært fint å lykkes med den.


Blomkarse er mest for pyntens skyld, men den er spiselig, og kan brukes i salater og lignende.


Disse jordbærplantene må jeg innrømme at jeg har kjøpt, men det virker i alle fall som om de klarer seg fint i sola. Bærene skal bli en slags blanding av markjordbær og vanlige jordbær.


Tomatplantene, derimot. Dette er den eneste overlevende jeg har igjen, og hvis den fortsetter å vokse i denne farten har jeg ikke tomater før juletider. Jeg hadde jo en hel haug viltvoksende tomatplanter i vinduskarmen i fjor, så her trodde jeg faktisk at jeg ville briljere. Men den gang ei.


For ikke å snakke om salaten. De første jeg plantet begynte å vokse som salater skal, med blader rett over jorda. Dessverre klarte jeg å ta livet av dem, og de nye jeg plantet har bare vokst seg til lange stilker. Teite salat.

Men det er tross alt bare min andre sesong som urban gartner (eller noen som helst slags gartner, egentlig), så jeg har vel en del igjen å lære.

1 kommentar:

  1. Jeg får heller ikke tomatplanter til å overleve når jeg sår frø selv. Men kan tipse om å tre en liten brød pose eller lignende over så du får et lite mini-drivhus. Jeg fant dette ut da jeg nesten hadde mistet alle spirene. Lykke til

    SvarSlett