tirsdag 29. mai 2012

Middag på lesesalen - Del 3

Flere middager finner du her (del 1) og her (del 2)

Kanskje du allerede har sommerferie? Eller er du midt i innspurten? Slutten av mai er uansett ikke en tid som man har lyst til å tilbringe innendørs over grytene. Her er enda tre middager som kan lages med få fasiliteter, enten i lesepausene, eller på snarturen hjemom mellom stranda og parken (eller i parken, selvfølgelig).

Uansett, lykke til på det dere måtte ha (hatt) av oppgaveinnleveringer og firetimerstester! Jeg kommer nok til å prioritere et normert studieløp framfor blogg de neste dagene, men snart - over helgen - blir det fri og fjas!

Uten noen fasiliteter
Utstyr: Skarp kniv, skjærebrett

Handleliste: Bønner og tunfisk på boks, rødløk, olivenolje

Bruk oppskriften på bønne- og tunfiskpålegg, men erstatt majonesen med olivenolje og ikke mos bønnene. Du kan gjerne også ha litt grønn salat eller andre grønnsaker i.

Med vannkoker
Utstyr: Skål med lokk, skarp kniv, skjærebrett

Handleliste: Lettkokte havregryn, nøtter, tørket frukt, tørrmelk

Du kan selvfølgelig ha oppi hva du vil, eller bare koke den på vann. Slå deg løs med disse tipsene!


Med mikrobølgeovn
Utstyr: Mikrosikker skål med lokk, skarp kniv, skjærebrett

Risotto i mikrobølgeovn
1 porsjon

1/2 ss smør
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 dl* aboriris
1/4 - 1/2 buljongterning
1 1/2 dl* vann
3/4 dl* eplejuice
1 tomat, i biter
1 bit parmesan 

*jeg hadde ikke desilitermål på lesesalen, og brukte derfor en liten kopp istedet. Det fungerte fint!

Legg løk og hvitløk i skålen sammen med smøret. Har du ikke smør, kan du godt bruke olje eller rett og slett droppe det. Smøret gir god smak, men det går fint an å lage retten uten det. Sett skålen i mikrobølgeovnen og kjør på full effekt til løken er myk. For meg tok det 2 minutter. Tilsett deretter risen, buljongen og omtrent en tredjedel av væsken og sett tilbake i mikrobølgeovnen. La den gå på full effekt til risen er ferdig, det tar omtrent 10 minutter. Underveis stopper du et par-tre ganger, rører om og har oppi mer væske hvis det begynner å bli tørt. Omtrent halvveis putta jeg også oppi en tomat. Når risen er ferdig rører du inn parmesanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar