mandag 21. mai 2012

Middager du kan lage på lesesalen

Flere middager finner du her (del 2) og her (del 3).

Folketettheten på lesesalen har fordoblet seg i løpet av de siste ukene, og kanskje blir det i alt eksamensstresset veldig lett å kjøpe seg middag i kantina heller enn å lage klar noe hjemme på forhånd. Det finnes imidlertid et tredje alternativ; å lage seg middag på lesesalen. De neste dagene skal søstra mi og jeg presentere middagene vi tyr til når sulten gnager, eksamen nærmer seg og vi ikke har fått planlagt noe fra før.

Det er forutsatt at du har kniv, boksåpner, salt, pepper og noe å spise av og med. Hvis ikke er dette noe du bør skaffe deg! Alternativt kan du spørre pent om å få låne en tallerken og litt bestikk på kantina, og ting som salt, pepper og sitronsaft kan du også ofte snylte her (du har jo tross alt subsidiert den – med cirka en dråpe i havet – gjennom semesteravgifta!). Det er også en fordel å ha tilgang til et kjøleskap på campus til eventuelle rester, eller i det minste et sted å oppbevare tørrmat som blir til overs. Hvis ikke kan du ta det med hjem om kvelden (for du drar vel tross alt hjem på et tidspunkt).

Det kommer tre retter hver gang: Én som kan lages hvis du har vannkoker, én du kan lage i mikrobølgeovn, og en du kan lage uten noen fasiliteter.

Med vannkoker
Utstyr: Skål med lokk

Handleliste: frosne erter, makaroni, smør

Både makaroni og erter skal helst koke, men siden det ikke er snakk om mer enn 3-4 minutter går det an å lage retten ved å bruke vann fra vannkoker, og la pasta og erter stå under lokk i 5 minutter. Hvis ertene er frosne, vil jeg anbefale å tine dem først, så kjøler de ikke ned vannet.

Men hva gjør jeg med restene? Ertene du får til overs kan du koke for seg, og bruke dem i salater eller mose sammen med litt smør og krydder og spise på brødskiva. Nam! Oppbevares i kjøleskap på campus hvis du har, eller så tar du det med deg hjem.

Med mikrobølgeovn
Utstyr: Mikrosikker skål med lokk

Handleliste: garam masala, chilipulver, kikerter og tomater på boks, naturell yogurt, ris, olje, ris

Kok opp ris. Beskrivelse av hvordan du lager ris i mikroen står på baksiden av rispakka. Hell risen over i en annen skål så lenge, og putt krydderet + litt olje i skålen. Kjør dette i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Putt oppi kikerter og tomater og la mikroen gå til det hele er varmt, kanskje 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Maten er ferdig! Hvis risen er kald nå putter du den oppi sammen med kikertene og setter det hele tilbake i mikroen i 1 minutt er så.

Men hva gjør jeg med restene? Spiser du ikke opp hele karrien kan du varme den opp og spise til lunsj dagen derpå. Og yoghurten er jo perfekt dessert eller mellommåltid!

Uten noen fasiliteter
Utstyr: Skarp kniv, skjærebrett

Wrap med bønnepostei og grønnsaker
Handleliste: wraps eller lomper, smørbønner på boks, hvitløk, soltørket tomat, sitronsaft, olje, grønnsaker etter smak

Lag bønnepostei, men i stedet for å bake hvitløken, hakker du den og blander inn rå (da blir den skarpere på smak, så ha oppi ett og ett fedd og smak til). Smør posteien utover en wrap, ha over grønnsaker i biter og brett den sammen. Jeg synes denne blir kjempegod med bare tomat, agurk, litt ruccola, og en avokado hvis jeg føler meg ekstravagant.

Men hva gjør jeg med restene? Posteien kan puttes i en liten boks og oppbevares i kjøleskap i noen dager – om du enten har tilgang til kjøleskap på campus, eller om du tar den med hjem om kvelden (noen timer i romtemperatur går greit). Resten av ingrediensene kan oppbevares i romtemperatur.

3 kommentarer:

 1. Utrolig stilig innlegg! Selv om jeg for det meste leser hjemme, må jeg si at jeg ble inspirert! :) Gleder meg til resten av oppskriftene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Fordelen med disse oppskriftene, utover at de krever lite fasiliteter, er jo at de er kjappe og enkle å lage, og det er jo uansett ikke å forakte i eksamenstider.

   Slett
 2. Dere er helt fantastisk! Snakk om fantastiske studenter, har fått masse gode tips av dere! Keep on keepin on! :D

  SvarSlett