lørdag 5. mai 2012

Sparetips: Gå til tannlegen!

Her kommer et sparetips fra min søster som de fleste sikkert er klar over, men har en tendens til å glemme allikevel ... Sørg for å møte sommeren med et blendende smil!

Det kan kanskje virke ulogisk; hvordan kan det å svi av hundrevis av kroner på tannlegebesøk kalles et sparetips? Jeg har imidlertid tro på at du skjønner hvor jeg vil hen. Faktum er at det å gå til tannlegen med jevne mellomrom kan spare deg mange penger i det lange løp. Av å til kan det faktisk lønne seg å tenke litt lenger frem i tid enn neste eksamen. Du skal tross alt leve med tennene dine resten av livet.

Allikevel er det veldig mange studenter som ikke går til tannlegen i det hele tatt. Det er kanskje ikke så lett å komme seg opp i tannlegestolen når man ikke lenger får årlige innkallelser fra tannhelsetjenesten? Eller kanskje det er tannlegeskrekken som er problemet? Økonomien bør det iallefall ikke være. Det er billigere å betale 500 kroner for en tannlegeundersøkelse og få has på et begynnende hull, enn å ta hele tanna. Da blir det nemlig innmari dyrt!

Når det er sagt så må jeg innrømme at jeg nok ikke hadde gått til tannlegen så ofte jeg heller, dersom jeg ikke stadig hadde fått påminnelser, og økonomisk støtte, fra mine foreldre. Slik har jeg sluppet unna de verste tannlegesmellene. Hvis ikke hadde det kanskje gått med meg som med ei venninne, som, da hun ikke kunne utsette tannlegebesøkene lenger, måtte borre fire hull, ta en rotfylling (som det gikk infeksjon i, og derfor måtte opereres) og operere ut en visdomstann. Visdomstanna måtte hun nok ha fjernet uansett, men mange av de andre utgiftene kunne hun ha spart dersom hun hadde oppsøkt tannlegen litt tidligere. Her i Trondheim har vi dessuten en ordning der studentsamskipnaden dekker halve beløpet for en tannhelsesjekk, så da er det iallefall ingen grunn til ikke å gå! Kanskje finnes det lignende ordninger på andre studiesteder også?

I tillegg er det selvfølgelig viktig å ta vare på tennene sine i hverdagen også. Pusse morgen og kveld, ta fluortabletter og bruke tanntråd. For bruke tanntråd gjør du vel?

2 kommentarer:

 1. Jeg har nylig begynt med tanntråd og er ganske stolt av meg selv :) Tidligere har jeg ikke brydd meg særlig og ofte godt til sengs etter fest uten å pusse. Ikke særlig bra etter litt cola og lørdagssnacks. En tannlegetur er noe jeg har tenkt på, men har en tendens til å utsette. Når jeg får penger igen, da! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å være kjempeflink med både tanntråd og fluor i ukene før og etter det årlige tannlegebesøket, men så har jeg en tendens til å glemme å kjøpe nytt ... Jeg må lære meg at skippertaksmetoden ikke er en bra framgangsmåte når det gjelder tenner!

   Men tannlegebesøk er absolutt verdt å spare til. Det kan også være lurt å få til time i januar eller august, når det er kommet store studielån. Ellers er det en finfin ting å ønske seg til jul eller bursdag! For gamle tanter som synes det er vanskelig å finne på noe å gi til ungdommen må det jo være storveis å kunne gi noen kroner øremerket noe virkelig nyttig.

   Slett