Jeg lagde både gelé og sirup, men siden geléen ikke ble stiv får jeg heller komme tilbake med oppskrift når jeg har funnet ut av det.
Granskuddsirup
Friske granskudd
Vann
Sukker
Plukk granskudd. Bare de helt nye og lysegrønne skal med.
Fjern rusk og rask, skyll dem og ha dem i en kjele. Ha i vann så det dekker og litt til (dytt skuddene litt ned, de flyter opp når du har i vann). Kok opp, og la det småkoke i noen minutter. Jeg leste et sted at de burde koke i 30-45 minutter, men jeg tror ærlig talt ikke at det er nødvendig. Jeg kokte dem i omtrent et kvarter.
Sil bort granskuddene, så du sitter igjen med saften. Kok inn 3 deler saft og 2 deler sukker på lav varme. Det tar en stund, så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Gulvvask passer bra nå. Etter hvert får sirupen en rødlig farge og begynner å tykne. Den er tynnere når den er varm, så prøv å holde en teskje med sirup under kaldt vann for å finne ut om konsistensen er passe. Hell på en kokt flaske.
Dette vekker minner fra vikingland på tusenfryd =)
SvarSlettKanskje den skal få en renessanse hos meg også?
Åh, vikingland! Det var tider, mye bedre enn det supersplash-mølet som er der nå. Hadde de granskuddsirup der, altså?
SvarSlettDu unngår at sirupen sukrer seg dersom du lagrer den temperert. En kjellerbod eller lignende. IKKE i kjøleskapet, hvor sukkeret krystalliserer seg etter en tid. Jeg har selv granskuddsirup som har stått i kjelleren et år nå, og den er helt blank og fin...
SvarSlettTakk for tipset!
SlettTakk for tipset:) Den ble god!Jeg tok med to småjenter som plukket de grønne herlighetene som en drøm:) Hilsen Eva Ernestus i Lillehammer.
Slett