fredag 30. september 2011

Pimp opp suppa di!

Hva med noen sprø og knasende krutonger i dagens tomatsuppe? Du overskrider kanskje storesøsters budsjett med noen øre, men det er fremdeles såpass lite kostnadskrevende at jeg tar sjansen. Bruker du gammelt brød som du ellers ville kastet, vil jeg si at du nesten tjener penger (der avslørte jeg kanskje at økonomi ikke er mitt fag).


De gamle skalkene som er så tørre at du ikke våger å sette tennene i dem er utmerket til formålet. Skjær (eller brekk) dem i passende biter, og stek dem i olje sammen med et presset hvitløksfedd og krydre med ferske eller tørkede urter, salt og pepper. Alternativt kan du legge alt sammen i en ildfast form og putte det i ovnen til brødbitene er passe sprø. De skal være vendt i olje, men ikke bruk for mye! La dem avkjøle seg på et kjøkkenpapir som suger til seg overflødig olje, og putt dem på et glass dersom du ikke skal bruke dem med en gang.


Dette er også flott å gjøre med brød som du vet du ikke får spist opp fordi du skal reise bort eller lignende.

1 kommentar: