mandag 17. oktober 2011

Mat for en sjukling

Til tross for at jeg har prøvd å gi kroppen min streng beskjed om at det passer særdeles dårlig å bli syk nå (den neste måneden er et rent virrvarr av oppgaveinnlevering og reising), har den trosset meg. Jeg har dermed tilbrakt hele dagen under dyna, mens jeg har forsøkt å skrive en og annen usammenhengende setning på essayet som skal leveres på onsdag.

Selv om matlaging sjelden står høyest på ønskelista over sysler man helst vil bedrive når man er syk, blir man jo ikke akkurat bedre av å ikke spise noe. Siden føden i dag ellers stort sett har bestått av tørkede epleringer, fant jeg ut at jeg i det minste måtte ha noe litt næringsrikt til middag, uten at jeg orket tanken på å hakke så mye som en løk, og langt mindre gå i butikken. Løsningen fant jeg hos stone soup, en blogg søstra mi introduserte meg for, der alle oppskriftene er enkle, kjappe, og inneholder maks fem ingredienser. I dag ble det Butter chickpeas, delvis fordi jeg hadde alle ingrediensene i skapet, og delvis fordi litt spicy mat kjennes godt for et tett hode. Jeg brukte yoghurt i stedet for fløte, men det var mest fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet.

Jeg brukte tomater kjøpt på tilbud (3 bokser for 10 kr) og tørkede kikerter som jeg hadde kokt og frosset ned fra før, men siden jeg ikke husker hva kikertene egentlig kostet kan vi jo ta utgangspunkt i prisen om jeg hadde kjøpt ingrediensene i en vanlig butikk, uten spesielle tilbud. Da får man vel en boks tomater for en femmer (Landlord på Rema 1000), og en boks kikerter for rundt ti kroner, også kan vi legge til en krone for yoghurten, så blir det 16 kroner for to porsjoner (uten ris). Krydderet blir uansett så lite at det ikke er særlig vits i å regne med.


Kjapp kikertkarri
2 store porsjoner

2 ss garam masala
2 ts chilipulver
1 boks kikerter
1 boks tomater
2 ss naturell yoghurt

Varm opp litt rapsolje, og ha i garam masala og chilipulver. Stek i 30 sekunder før du har i kikertene (avrent), og etter et minutts tid også tomatboksen. Kok i fem minutter, til det er kokt litt inn, og rør inn yoghurt til slutt. Salt og pepre etter smak.

4 kommentarer:

 1. NAM!

  Denne skal jeg teste ut snarest :)

  SvarSlett
 2. Hva synes du om middagen, Jamme? Jeg mener at jeg har testet ut oppskriften en gang tidligere, og syntes at den manglet noe. Jeg tenker at det hadde gjort seg å steke en løk sammen med krydderet, men det er mulig at det bare er jeg som er unormalt glad i løk.

  Tørkede kikerter innkjøpt i trondheim koster forresten 2,25 kr for en mengde tilsvarende en boks, så dette har potensiale for å være en veldig billig middag!

  SvarSlett
 3. Det kunne absolutt gjort seg med en løk, men nå var jo litt av poenget at jeg absolutt ikke orket å hakke noen løk, og jeg synes faktisk det absolutt ble godt nok uten. Neste gang skal jeg dog vurdere å press et hvitløksfedd oppi og steke med krydderet.

  Ja, jeg tviler på at jeg i praksis betalte mer enn ti kroner for dette (inkludert ris!). Men det er jo ikke alltid man har både tomater på tilbud og frosne kikerter i fryseren!

  SvarSlett
 4. Skulle lage denne her forleden dag, men kom til å putte opp i løk og kokosmelk i tillegg. Kan anbefales! Så enkelt, og så godt!

  SvarSlett