tirsdag 4. oktober 2011

Et greit regnestykke

Nå hælene på skoene dine er så slitte at de ser sånn ut


er det på tide å levere dem til skomaker.


Det gjorde jeg med mine, og fikk dem tilbake fjonge og nysålede. Prisen var 390 kroner for såling og hælflikking (eller hva det nå heter). Jeg har ikke peiling på om det er en grei pris, siden jeg følger veldig lite med på skomakermarkedet, og jeg skal innrømme at det svei litt i lommeboka, men når jeg tenker over det er det slett ikke så verst. Nye sko hadde jo kostet meg det dobbelte og vel så det, og da hadde jeg måttet gå dem inn på nytt, noe som ikke alltid er så behagelig når det gjelder skinnsko. Jeg mistenker dessuten at den nye sålen er av bedre kvalitet enn den som var på skoen fra før av, så det blir forhåpentlig en god stund til neste gang. I tillegg er det jo mye mer miljøvennlig å reparere enn å kjøpe nytt!

Jeg brukte Emre skomaker i Bogstadveien 9, og må med min begrensede erfaring si meg fornøyd. Er det noen andre som har god (eller dårlig) skomakererfaring å bidra med?

5 kommentarer:

 1. Jeg har aldri prøvd å levere sko til skomaker, men jeg sliter dem stort sett veldig jevnt, så jeg ender opp med å bytte ut hele skoen. Jeg tror skomakere er en ganske truet rase - fint å kunne hjelpe til med å holde fast på dette edle yrket!

  SvarSlett
 2. Det er jo så klart ikke alle sko som egner seg like godt for reparering, men skinnsko av grei kvalitet kan man jo ha i årevis hvis man såler dem en gang i blant (vi har vel alle lest fortellinger fra gamledager om yngstemann i barneflokken med sko som var gått i arv fra søsken til søsken). Jeg husker også at en klassekamerat av meg leverte inn Converse-skoene sine til en særdeles ærgjerrig skomaker i Praha, som forsterket med skinnlapper på strategiske steder og dermed bidro til at skoene fikk sikkert triplet levetiden sin.

  Så ære være skomakerne!

  SvarSlett
 3. Oi. Det har aldri falt meg inn å gå til en skomaker! Skal absolutt ta mine gamle Dr. Martins på en liten visit til Bogstadveien ;)

  SvarSlett
 4. Bra pris tycker jag! Jag brukar en gång om året gå till skomakaren med alla skor som behöver fräschas upp, oavsett om de bara är lite slitna eller mycket slitna. Varje gång man får tillbaka dem från skomakaren har ju skon fått några extra års livslängd!

  SvarSlett
 5. Ja, det er nok lurt! Utfordringen er jo ofte å ta den med til skomakeren før de er så slitte at de er beyond repair ...

  SvarSlett