Senere har jeg også lyst til å prøve meg på en salt versjon av kjeksene, med hvitløk, urter, havsalt og kanskje litt sesamfrø? Oppskriften har et stort potensiale!
Havrekjeks med rosiner
15–30 kjeks
3 dl havregryn
1 dl melk
1 dl sammalt hvete, fin
1 ts bakepulver
2 ss rapsolje
1/4 ts salt
3/4 dl rosiner (65 g)
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
Bland havregryn og melk og la stå i omtrent 15 min. Hakk rosinene, gjerne så fint at du får en rosinmasse heller enn rosinbiter. Ha i alle ingrediensene sammen med havregryna og bland godt. Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks med et glass eller en pepperkakeform. Dypp glasset i mel, så setter det seg ikke fast i deigen. Legg kjeksen utover en eller to bakepapirkledde stekeplater, prikk dem med en gaffel og stek ved 150 grader til de er ferdige, det tar 15–20 minutter.
Hele oppskriften koster omtrent 6 kroner, det vil si 0,2–0,4 kroner per kjeks, avhengig av hvor mange kjeks du får ut av deigen. Nyt dem som de er, eller med en skive ost og en kopp te til!
Tar du bildene selv? Wow, kjempe bra!
SvarSlettELsker bloggen! Fortsett videre!
Takk! Ja, alle bildene er tatt av søsteren min eller meg hvis ikke annet er spesifisert. I dette tilfellet er det søsteren min, siden hun har skrevet innlegget :)
SvarSlettTakk for oppskriften, som jeg brukte til havrebunn i en eplekake. Veldig god!
SvarSlett