Etter gårsdagens middag var det igjen både ovnsbakte søtpoteter og nøttevinaigrette. Jeg fulgte tipset fra Var rädd om maten, og lagde suppe!
Jeg hadde igjen omtrent 350 gram søtpotet fra i går, så jeg brukte det i suppa. Det er selvfølgelig mulig å tilsette en gulrot eller annen rotfrukt for å drøye, men da må du koke den mør etter at buljongen er tilsatt. Dette gjelder selvfølgelig også hvis du bruker rå søtpotet som utgangspunkt.
I kokeboka ble det egentlig foreslått at man skulle lage en slags pesto av vinaigretten ved å tilsette basilikum og parmesan, men jeg syntes den var god nok som den var. Det sto også at man skulle ha oppi fetaost i suppa, men jeg hadde bare chèvre, så da brukte jeg det.
Søtpotetsuppe
2 porsjoner
1 liten løk
1 hvitløksfedd
5 dl buljong
350 g ovnsbakt søtpotet
Vann
Salt og pepper
Chèvre
Hakk løk og hvitløk, og stek det i litt olje i en kjele. Ha i buljongen og kok opp. Ha i søtpotet og miks suppa jevn med en stavmikser. Spe eventuelt med vann til passende konsistens. Varm opp suppa og smak til med salt og pepper.
Ha suppa i en skål, smuldre over chèvre og ha oppi litt nøttevinaigrette. Server med et rundstykke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar