onsdag 26. oktober 2011

Sparetips: Sett alle kluter til

Kluten er kanskje noe mange husker fra sin barndom, og sist hadde nærkontakt med på 90-tallet en gang. Jeg erklærer herved klutens renessanse! Den kan nemlig brukes til alt du bruker bomullspads til, og mere til. I tillegg er den gjenbrukbar, så du slipper å generere unødig søppel.

Nå er vel ikke bomullspads noen budsjettvelter i særlig mange husholdninger, men krone spart er krone tjent, vet dere. I tillegg er det en typisk ting man irriterende nok glemmer å kjøpe før man er gått tom for det. Bruker du klut, slipper du hele problemstillingen.


Jeg kjøpte en 10–15 stykker for et par år siden for nesten samme pris som en pakke (litt dyre) bomullspads – en klut kostet 3 kr på Princess, så vidt jeg husker –, og har ikke hatt behov for en eneste bomullsdott siden. Stort sett bruker jeg dem til sminkefjerning og ansiktsvask om morgenen, men de er selvfølgelig også fine å bruke til generell kroppsvask når man føler seg litt ufresh uten egentlig å trenge en dusj. Hvis jeg bare har brukt kluten til ansiktet, henger jeg den gjerne til tørk og bruker den igjen en gang eller to før jeg putter den i vaskemaskina på 60 grader. Enkelt og greit, synes jeg.

Dessuten er jo klut er utrolig søtt ord. Hør da: Klut. Hihi.

3 kommentarer:

  1. Jeg skulle til å spørre om hvordan man blir ren når en ikke bruker kluter, men så kom jeg på at folk flest kanskje dusjer hver dag nå. Jeg vokste opp med klutvask morgen og kveld, bad eller dusj et par ganger i uken samt hårvask i vasken ved behov, og det har jeg bare fortsatt med. (Jeg prøvde en stund å bli moderne og dusje oftere, men huden min ble så tørr og ekkel av det.) Kluten trenger absolutt en renessanse :)

    SvarSlett
  2. Jeg bruker alltid klut jeg, i dusjen også, henger vel igjen fra barndommen tenker jeg :)

    Og ja, det er et herlig ord!

    SvarSlett