torsdag 15. desember 2011

15. desember: Havrekjeks

Hver dag i desember fram til juleaften vil søsteren min og jeg komme med tips til en hyggelig julegave du kan lage selv til en overkommelig pris. De andre lukene i Studenterhjemmets julegavekalender finner du her. Dagens tips kommer fra Kristine.

Disse sprø havrekjeksene passer like godt til julelunsjbordet som til hverdagen i januar. De er blitt postet på bloggen en gang tidligere, og synes å ha falt i smak hos mange. Kanskje du kan gi havrekjeksene sammen med mottakerens yndlingspålegg?


Havrekjeks med rosiner
15–30 kjeks

3 dl havregryn
1 dl melk
1 dl sammalt hvete, fin
1 ts bakepulver
2 ss rapsolje
1/4 ts salt
3/4 dl rosiner (65 g)
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Bland havregryn og melk og la stå i omtrent 15 min. Hakk rosinene, gjerne så fint at du får en rosinmasse heller enn rosinbiter. Ha i alle ingrediensene sammen med havregryna og bland godt. Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks med et glass eller en pepperkakeform. Dypp glasset i mel, så setter det seg ikke fast i deigen. Legg kjeksen utover en eller to bakepapirkledde stekeplater, prikk dem med en gaffel og stek ved 150 grader til de er ferdige, det tar 15–20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar