onsdag 21. desember 2011

Alternativt julegavetips

I julegavekalenderen fokuserer vi på ting som er billige og som man kan lage selv. Derfor har ikke symbolske julegaver, der du gir et beløp til en veldedig organisasjon i stedet for en ting til en person, kommet med – men det betyr ikke at det ikke er en bra gave! Ikke bare gir du til noen som virkelig har nytte av gaven, det er også enkelt å bestille og du har som regel muligheten til å få kortet elektronisk (siden det begynner å nærme seg). Det finnes en hel haug med fine organisasjoner som tilbyr dette – velg den som står ditt hjerte nærmest (eller bare velg en, det kan være en utfordring å finne fram i jungelen). Her er et par stykker:6 kommentarer:

 1. PS: SPCA Norge, ny nasjonal dyreredningsorganisasjon :)

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150455116757937&set=pu.249413512936&type=1&theater

  SvarSlett
 2. Jeg savner også dyrevernsorganisasjoner! Noah - For dyrs rettigheter. Det dumme med humanitære hjelpeorganisasjoner er at de sitter å ruger på pengesekker, og topplederne har millioner i lønn. Dyrevernsorganisasjoner jobber "på bakken" og er som regel frivillige og får ikke statsstøtte.

  SvarSlett
 3. Det er sant at det har vært en del snakk om hjelpeorganisasjoner der knapt noe til slutt kommer fra til dem som trenger det, men av de jeg har ført opp oppgir både Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Røde Kors hvordan pengebruken fordeler seg (gå inn på hjemmesiden og scroll ned) – alle ligger på rundt 90% til formålet. Selv gir jeg til Røde Kors i år, men jeg er frivillig i Redd Barna ellers og føler jeg bidrar på den måten også.

  Takk for tipsene! Jeg la dem til på lista.

  SvarSlett
 4. Takk for at du la til SPCA! Jeg jobber selv som frivillig i administrasjonen i Telemark og kan love at hver krone vi får, går til dyra. Vi tjener ingenting selv. Hvem trenger penger, når man får lønn i kjærlighet og lykke fra dyrene vi redder? ^^

  SvarSlett
 5. Så flott! :) Og så bra at du jobber frivillig! Det er minst like viktig, hvis ikke enda viktigere enn å gi penger. Røde kors er en fin organisasjon, der er jeg frivillig nemlig :)

  SvarSlett
 6. Å være frivillig er dessuten veldig mye hyggeligere enn å overføre penger fra nettbanken sin :)

  SvarSlett