Biscotti er kanskje ikke blant de tradisjonelle julekakene her til lands, men jeg har et bes-temt inntrykk av at de italienske godbitene er blitt en del av julebaksten i stadig flere hjem. Og det er jo ikke så rart! Ikke bare er de deilige, sprø og passer perfekt til kaffen, de kan også varieres i det uendelige.
Denne varianten med vanilje og appelsin synes jeg er akkurat passe julete.
Biscotti
Omtrent 30 stykker
100 g mykt smør
1,5 dl sukker
2 ts ekte vaniljesukker
1 egg
150 g grovhakkede mandler
1 ss revet appelsinskall
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Ha dem på et fint glass eller en pen kakeboks, og gi dem til bestefar så han har noe å knaske på til ettermiddagskaffen! De er også kjempefine å ha med til vertskapet hvis du er så heldig at du er blitt invitert på selskap i romjula.
Kjempe fin julekalender, jeg følger med hver dag :)
SvarSlett