fredag 23. desember 2011

23. desember: Kongler til juletreet

Hver dag i desember fram til juleaften vil søsteren min og jeg komme med tips til en hyggelig julegave du kan lage selv til en overkommelig pris. De andre lukene i Studenterhjemmets julegavekalender finner du her. Dagens tips kommer fra Kristine.


Julaften nærmer seg med stormskritt, men heldigvis er det fortsatt én dag igjen til å få unnagjort de siste forberedelsene. Dagens julegavetips kan du henge på juletreet. Tilbake på treet bør jeg vel heller si, for det er jo på trær konglene hører hjemme. Det er kanskje ikke så rart at de fungerer så godt som juletrepynt? Egentlig er det ikke nødvendig å gjøre så mye med konglene, jeg synes de blir riktig fine bare med et rød satengbånd, men her har jeg altså malt litt.


Du trenger:
Kongler
Maling og/eller glitter og lim
Sytråd eller satengbånd

Finn nærmeste furutre og plukk med deg konglene som ligger på bakken rundt treet. Legg konglene på et stekebrett, og la dem stå i ovnen på 150 grader til konglene har åpnet seg (en time eller noe i den duren). Dekorér konglene. Her har jeg malt med hvit maling og så limt på hvitt glitter. Surr en sytråd noen ganger rundt stilken på konglen og knyt godt fast, så er den klar til å henges på treet.

Andre dekórforslag, fra mamma:

Den til venstre har egentlig gullglitter på seg, og er mye finere i virkeligheten enn på bildet.

3 kommentarer:

 1. Kongler er også fine å male med gull eller sølvmaling (eventuelt spraye hvis man har slikt), og bruke som borddekor mellom lys eller som du sier på treet. Liker kongler :D

  God Jul

  Du har en fin blogg :D

  SvarSlett
 2. Ja, det trenger ikke å være dyrt å pynte til jul.

  Takk :) God jul til deg også!

  SvarSlett
 3. Vis gjerne dette innlegget i min utfordring: Vis meg din Kongle :)
  http://moxasunivers.blogspot.no/2012/10/vis-meg-din-kongle.html

  Syntes kongler er så utrolig dekorativt og flott og syntes det var en fin idè og samle masse fin inspirasjon på et sted :)

  Masse klemmer fra Monica

  SvarSlett